soorten stucwerk

Het verfraaien van muren, panelen, vloeren, meubels of aanrechtbladen met artistiek stucwerk is steeds meer in trek. Nieuwe technieken en materialen zorgen voor unieke en exclusieve uitstraling, maar welk stucwerk past het beste bij uw smaak en voorkeur?

Leemstuc

Voor binnenmuren wordt steeds vaker gekozen voor leemstuc. Leemstuc bestaat puur uit zand en leem (klei) en heeft een natuurlijke, okerachtige kleuruitstraling. Leemstuc is te verfraaien en te verlevendigen door bijvoorbeeld stro, vlas of houtvezels aan het leemstuc toe te voegen. Leemstuc zorgt voor een goede akoestiek en is door de vochtregulerende werking prettig voor mensen met luchtwegproblemen.

Betonstuc

Betonstuc heeft een stoere en natuurlijke uitstraling en kan op vrijwel elke wand worden aangebracht. Het prettige van betonstuc is dat het in veel verschillende kleuren is uit te voeren door toevoeging van pigmenten. De klassieke betongrijze wand is nog steeds populair. Het is sterk, gemakkelijk te onderhouden, slijtvast en waterdicht. Ideaal voor in de badkamer of gemeenschappelijke ruimte.

Metal stuc

Een stuclaag van metal stuc geeft een bijzonder luxe en fraaie uitstraling door toevoeging van metaalpoeder aan de stuclaag. Metallic stucwerk is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: goud, aluminium, ijzer, brons, messing, koper en zelfs roest. Metal stuc is zeer in trek vanwege de unieke en artistieke sfeer. Wat metal stuc extra aantrekkelijk maakt is dat je voor een warme of koele uitstraling kunt kiezen.

Tadelakt

Stucwerk van Tadelakt is in opmars en is oorspronkelijk afkomstig uit Marokko. De beste eigenschappen van dit stucwerk zijn dat het ademend, stootvast en waterbestendig is. Tadelakt stucwerk werd oorspronkelijk toegepast voor het afwerken van sauna’s en badhuizen. Het is een waterdichte kalkpleister dat met vlakke edelstenen op de muur wordt ingewreven. Het resultaat is fluwelig en marmerachtig.

Venetiaans stuc

De naam Venetiaans stucwerk verraadt de afkomst. In veel historische panden en paleizen van deze rijke stad van weleer werden muren bewerkt met dit sierlijke en stijlvolle stucwerk. Venetiaans stuckwerk bestaat uitsluitend uit natuurlijke materialen en ziet er marmerachtig uit. In dunne lagen wordt het opgebracht. De laatste laag wordt geëgaliseerd en gladgemaakt wat een mooi glanseffect geeft. Het is zelfs mogelijk om het stucwerk te voorzien van een waterafstotende waslaag voor toepassing in de badkamer.

Wordt u al enthousiast?

Neem dan vrijblijvend contact met me op voor een oriënterend adviesgesprek en offerte. Stucco Artistico maakt muren mooier. Ook die van u. U kunt me mailen via de contactbutton of bellen:

Ryan Rutten: 06 37 35 57 07
logo stucco artistico

Stucco Artistico creëert hoogstaand artistiek stucwerk voor particulieren en bedrijven.

Conctact